17.7.2005

ensimmäistä kertaa ja kesähäät

Olemme mökkeilleet 11 vuotta, mutta ristiäisten jälkeen lähdimme miehen kanssa ensimmäistä kertaa mökille "vain me kaksi" ja viivyimme jopa kokonaiset neljä päivää ;) No, olihan meillä toki koira mukana...

Päivät "tekemättä mitään erityistä" kuluivat lokoisasti ja olivat varmaankin tarpeen lomatunnelmaan virittäytymisessä.

Nuorimmainen jäi kotiin odottelemaan Saksasta tilaamiaan vaatteita, ja vanhemman kesätyöt alkoivat, joten luikahdimme mökkeilemään ihan vaan yhdessä.

Lauantaina 9pv miehen siskonpoika meni naimisiin. Häät olivat kivat; vain lähisuvulle ja kavereille, joiden kanssa muutenkin ovat olleet tekemisissä.

Olen nähnyt parit häät, jossa hääparilla on jo yhteiseloa takana ja yhteinen lapsi. Tuntuu, että niillä eväillä häistään osaa suunnitella enemmän omanlaisensa, vaikka onhan nykyään hääkulttuuri suorastaan muotia erilaisine tv-ohjelmineen ja häämessuineen ym. Itsellä avioon astumisesta on 18 vuotta, ja silloin moista häähuumaa ei vielä ollut, vaan häät olivat aika perinteisen kaavan mukaan tanssitut. Nyt pidin esim. hääparin häätanssista, joka ei todellakaan ollut häävalssi vaan kaunis hidas englanninkielinen kappale ystävän laulamana. Muuta pitämääni voisin mainita, esim. sen että kirkossa ei laulettu virsiä ja morsian asteli yksin itsellensä tärkeän musiikkikappaleen tahdittamana alttarille.