21.6.2005

Harmauden takaa

Loppuviikko ja alkuviikko on mennyt särkyjen "uhrina" pallotellessa vähän harmaissa tunnelmissa.

Tosin lauantai oli aktiivinen päivä, kun kävin Martsun pikkutytön 2v. synttäreillä ja samalla näin hänen äitinsäkin ehkä viimeisen kerran yhtenä kappaleena (vauva syntyy pian).
Illalla naapurin Tarja lapsineen piti seuraa täällä meillä.

Mies oli perinteisissä kesäolympialaisissaan ja ilottelu jatkui vielä sunnuntaille ; muutama tuttava poikkesi pihaamme istuskelemaan. Itse en jaksanut edes kaikkia nousta tapaamaan.

Vihdoinkin löysin kirjoituksen, jossa fibromyalgiaa sairastavalla on jo todettu selviä keskushermostomuutoksia, aiemminkin kirjoituksissa on viitattu aivo- ja selkäydintason muutoksiin, mutta täysin varmistettua tietoa en ole nähnyt. On niin koomista sairastaa jotain, josta on niin vähän ns selvää näyttöä ulospäin omien tuntemusten lisäksi.
Mtv3-poliklinkan kirjoituksissa todetaan myös näin:

"Sairauden perussyytä ei edelleenkään ole löydetty mutta oireistosta kärsivillä potilailla on muutoksia unen rakenteessa, lihaksiston rakenteissa sekä aivoverenkierrossa. Samoin eräiden aivojen välittäjäaineiden aineenvaihdunta ja toiminta näyttää näillä potilailla muuttuvan."

Iloisiin asioihin kuulu se, että löysin serkkuni internet-sivut ja ehkäpä tästä alkaa uusi yhteydenpitäminen. Hieman ikävissäni olenkin ollut.