4.6.2005

Suvivirsi

Sade taukosi ja pääsin koiran kanssa iltalenkille. Vastaan tuli nuoria naisia Suvivirttä laulellen. Tunnelma oli hilpeä ja meno niinkuin koulujen päättäjäispäivään kuuluukin. Toivotaan, että mitään surullista ei tarvitse lähipäivien lehdistä lukea päättäjäispäivän juhlinnan tiimoilta.

Tänä vuonna ei ollutkaan kenenkään tutun ylioppilasjuhlia tai valmistujaisia, joten päivä on kulunut tavallisen arkisesti minun osaltani. Mies on tänään varpajaisissa, joten juhlaakin ON. Suku kasvoi pienellä "sukeltajan" alulla (jos poika jatkaa isänsä harrastusta).

Nuorimmainen pääsi 7. luokalta ja vanhempi lukion ensimmäiseltä, (vaikka ei lukiossa enää vuosiluokkia olekaan). Parin vuoden päästä olisi sitten peruskoulun päättötodistuksien jako ja yo-juhlat toivon mukaan. Viime keväänä olimme entisen ala- ja yläasteen päättäjäisissä, vanhat luokka- ja koulujaot pyörivät mielessäni, pitäisi kai vaan puhua peruskoulusta.

Ensimmäinen työviikko meni nopeasti ja mukavasti. Odottelen uutta sopimusta ja ammattitutkintotodistusta, jonka saan ensi perjantaina.

Luonto ainakin kastuu nyt kunnolla, viikolla tuli muutama taimi istutettua, kun appivanhemmat niitä tullessaan toivat.